Святая Варваро, за нас ти молись…

17 грудня в день пам’яті святої великомучениці Варвари, в Іоанно-Богословському храмі села Галина Воля відбулося Богослужіння, яке очолив митрополит Волинський і Луцький- Нифонт.Архіпастирю співслужило понад 20 священників Кримненського благочиння і Волинської Єпархії.

Владика провів сповідь вірян. В дні Різдвяного посту, кожна християнська душа прагне очиститися від гріхів, осмислити і зміцнити своє духовне життя у вірі і любові, беручи приклад з святої великомучениці Варвари:

Святая Варваро , молю я тебе,

Невісто Христова, почуй ти мене.

Ці слова , послані Богом, торкаються нашого серця і душі. Мають благодатну силу. В своєму духовному повчанні владика Нифонт акцентував увагу саме на тому, як оживати у вірі, як пробуджувати душу, що так часто розслаблюється у житті, протистояти спокусам і боротися з ними. Ми щасливі тим, що маємо у кого вчитися як жити християнським життям.Наша церква має цілий сонм святих. Господь дав нам заповіді, ми можемо звернутися до священника, прийти на сповідь, покаятися , очиститися від гріха, попросити поради. Це велика милість Божа .

В своїй проповіді ієрей Роман наголосив , що основне в християнському житті –це любов.Господь- Сонце Любові і до Нього ми маємо прийти , виконуючи цю заповідь. За віру Христову , за Його любов терпіла муки і проливала кров свята великомучениця Варвара. Та Господь давав їй силу в терпінні, зцілював її криваві рани. Загинула святая Варвара від рук свого батька-язичника. В передсмертній молитві вона просила Господа, щоб він визволив від бід всіх, хто в молитві звертається до неї за допомогою, та подавав їм Свою Благодать: « Навчи нас молитись, вірити Богу, любити як ти, святая Варваро,- так бажає цього серце віруючої людини.

Під час Божественної Літургії 151 вірянин прийняли Святе Причастя.

Щира спільна молитва, Різдвяні ірмоси і піснеспіви місцевого хору та студентів ВДС з керівником Петром Муляром наповнювали серця людей світлом Божої Любові.

Після Божественної Літургії відбувся молебень до всеславної Варвари. Вшановуючи її пам,ять , просили:

Святая Варваро, за нас ти молись

І в гіркий час смертний за нас заступись.

Надія Міндер.

img_3885img_3887

This entry was posted in Без рубрики. Bookmark the permalink.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

a a a

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>